Skip to main content

De coronacrisis; we kunnen er niet meer omheen. Wellicht bent u als werkgever samen met miljoenen andere werknemers ook thuis komen te zitten. Toch heeft dit thuiswerken niet alleen maar nadelen. Minder drukte op kantoor betekent dat u meer rust heeft om u te verdiepen in duurzamere bedrijfsstrategiën. Gelooft u ook in de kracht van duurzaamheid en wilt u weten hoe u het maximale uit uw bedrijf kunt halen op het gebied van afvalmanagement? Lees dan vooral verder of kies direct voor een afvalcontainer huren!

Tip 1: maak een afvalscan

De eerste stap richting het verduurzamen van uw organisatie begint bij het maken van een afvalscan. Kennis van afvalinzameling en inzicht in uw afval zijn belangrijke voorwaarden voor een duurzaam afvalmanagement. Het is erg belangrijk dat de verschillende soorten afval op de juiste manier van elkaar gescheiden worden. Ga na welk afval, en hoeveel afval er rondgaat in uw bedrijf. Het maken van een afvalscan geeft u nieuwe inzichten en inzichten in de huidige manier van afvalmanagement. Alle resultaten van de afvalscan kunt u samenvatten in een afvalscan rapport.

Tip 2: Zorg voor bewustwording onder uw medewerkers

Het is belangrijk dat uw medewerkers de voordelen en de ins- en outs van afval inzamelen kennen zodat iedereen begrijpt waarom uw organisatie start met verduurzamen. Wanneer mensen niet weten waarom ze iets doen zullen zij minder snel geneigd zijn om zich aan de regels te houden. Educatie is dus een belangrijk onderdeel. Plan eventueel een moment in om samen over duurzaamheid en de hoeveelheid afval op kantoor te praten.

Tip 3: Stel samen doelen op

Hiernaast is het belangrijk om als team met de neus in dezelfde richting te staan. Stel dus samen doelen op die realistisch en meetbaar zijn zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Hebben jullie een doel behaald? Vier dan het succes met uw collega’s om hen gemotiveerd te houden!

Tip 4: Zorg voor voldoende afvalcontainers

Het scheiden van afval op de juiste manier is misschien wel de belangrijkste stap richting een duurzame organisatie. Om uw afval als grondstof aan te bieden is het daarom verstandig om een aantal afvalcontainers te huren die u vervolgens vier weken kunt laten staan. Afvalcontainer zijn geschikte voor diverse afvalstromen, dus u zult ongetwijfeld de afvalcontainer vinden die bij u past. Licht uw werknemers van tevoren goed in welk afval in welke afvalcontainer mag zodat daarover geen misverstanden ontstaan. Wilt u direct beginnen met een afvalcontainer huren? Klik dan hier om ons hele assortiment te zien.