Skip to main content

Hoe ga ik mijn afval afvoeren? Wellicht niet de eerste vraag die in u opkomt bij uw verbouwing of klus, maar wel een zeer belangrijke. Hoewel er spannendere dingen zijn om over na te denken, kan een gestroomlijnde manier van afval afvoeren wel degelijk het verschil maken in het behouden van structuur en het bereiken van een mooi eindresultaat. In dit artikel gaan we in op één van de meest snelle, veilige én gemakkelijk manieren van afval afvoeren, namelijk: een afvalcontainer bestellen. Met onderstaande stappen heeft u binnen no-time een container voor uw deur staan en bent u direct van uw afval af!

Stap 1: Het kiezen van de juiste container

Voordat u begint met een afvalcontainer bestellen, is het belangrijk om na te gaan met welke afvalstroom u te maken gaat krijgen. Op basis hiervan kiest u namelijk een geschikte container aangezien ieder van onze containers gericht is op een specifieke afvalstroom. Zo houden we afvalstromen gescheiden en zijn we in staat om afval een tweede leven te geven. Doen we dit niet, worden afvalstromen onbruikbaar, moeten we het afval verbranden en schiet onze landelijke CO2-uitstoot weer omhoog. Bij iedere container vindt u een duidelijk overzicht met de afvalstromen die wel en niet zijn toegestaan in de container. Wilt u bijvoorbeeld puin afvoeren? Bestel dan een puincontainer.

Wat betreft het formaat van de container heeft u de keuze uit drie formaten bij een container bestellen: een container van 3m3, 6m3 of 10m3. Rond de verwachte hoeveelheid afval hierbij naar boven af. De daadwerkelijke hoeveelheid afval bij een valt over het algemeen namelijk vaak hoger uit dan van tevoren gedacht. Houd hier rekening mee bij een afvalcontainer bestellen en ga bij twijfel voor de grotere container.

Stap 2: Een afvalcontainer bestellen

Een kluscontainer huren kan erg handig zijn. Eenmaal de juiste container gekozen, gaat u door naar het bestellen van de container. Voeg de container(s) toe aan uw winkelmandje en reken af met een betaling via iDEAL. Binnen deze bestelling geeft u meteen aan waar en wanneer u de container graag zou willen ontvangen, inclusief eventuele plaatsingsinstructies in het geval dat u zelf niet aanwezig kan zijn bij het plaatsen van de container.

Stap 3: Het plaatsen en afvoeren van de afvalcontainer

Nadat u de bestelling geplaatst heeft komen wij de container op de afgesproken dag en locatie leveren. Vanaf dit moment gaat de inbegrepen huurperiode van vier weken in en kunt u beginnen met het vullen van de container. Let er hierbij op dat u de container enkel vult met toegestane afvalstromen en dat u de niet toegestane afvalstromen buiten de container houdt. Voor andere afvalstromen gaat u eventueel voor een tweede en andere afvalcontainer bestellen.

Wanneer u klaar bent met de container, maakt u een afspraak voor het ophalen of wisselen van de container. Net als bij de afvalcontainer bestellen kiest u zelf de datum hiervoor. De container wordt vervolgens binnen drie dagen na de opgegeven datum afgevoerd.

Vandaag nog een afvalcontainer bestellen?

Bekijk dan snel het aanbod in onze webshop en kies de container die past bij uw verbouwing of klus! Wij verhuren de beste vuilcontainers voor de laagste prijs. Vragen over een afvalcontainer bestellen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Neem dan snel contact met ons op of bekijk onze veelgestelde vragen.