Afvalcontainers Noord-Holland

Afvalcontainer huren? Hieronder een aantal to do’s!

Wilt u gaan verbouwen of slopen en wilt u een afvalcontainer huren? Zorg er dan voor dat u goed voorbereid bent.
Wij maken een to-do-list zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan.

1. De kosten van een afvalcontainer

Afvalcontainers zijn er in verschillende soorten en maten. Elke afmeting heeft een andere prijs. Bekijk de prijzen op onze website. De prijzen zijn inclusief huur, plaatsen en het weghalen van de container.

2. Kies welk type afvalcontainer u wilt huren

Het is belangrijk om van tevoren na te gaan welke soort afval u wilt weggooien en welke afvalcontainer u daarvoor moet bestellen. Afvalcontainers Noord-Holland biedt verschillende soorten containers aan, waaronder containers voor houtafval, grofvuil en groenafval. U kunt per afvalstroom een aparte afvalcontainer bestellen.

3. Waar kan de container geplaatst worden en hoeveel plek dient er vrij gehouden te worden?

De afvalcontainers kunnen geplaatst worden op eigen- en openbaar terrein. Het plaatsen van een afvalcontainer op eigen terrein is altijd op eigen risico. Door het gewicht van de afvalcontainers kunnen tegels verzakken of breken. Het wordt daarom aangeraden om van tevoren rijplaten neer te leggen. Heeft u geen plek op uw eigen terrein? Geen probleem! Afvalcontainers kunnen ook op parkeerplaatsen worden geplaatst. Zorg er van tevoren voor dat er genoeg ruimte aanwezig is voor de chauffeur om de afvalcontainer achteruit in te parkeren. Als de container ingeparkeerd dient te worden zullen er ongeveer 2 parkeerplaatsen vrijgehouden moeten worden; 1 plek voor de container en 1 plek voor het ‘indraaien’ van de vrachtwagen. Controleer op objecten die de draaicirkel eventueel kunnen belemmeren.

4. Vraag een vergunning aan wanneer nodig

Het is belangrijk om van tevoren na te gaan of het nodig is om een vergunning aan te vragen voor het huren van een afvalcontainer. Wanneer een afvalcontainer op eigen terrein of voor kortere tijd wordt geplaatst is dit vaak niet nodig. In iedere regio staan wij klaar voor container verhuur. Echter hanteert elke gemeente en in Nederland haar eigen voorwaarden. Bekijk deze dus voordat u een afvalcontainer gaat bestellen.

5. Hoe lang heeft u de afvalcontainer nodig?

Het is handig van tevoren na te gaan hoe lang u een afvalcontainer wilt huren. U kunt een afvalcontainer namelijk vier weken huren zonder extra kosten. Soms kan het voorkomen dat u de afvalcontainer toch voor langere tijd nodig heeft. Neem in dat geval contact met ons op.

Deze tips helpen u bij de voorbereiding voor het huren van een afvalcontainer. Heeft u nog meer vragen? Neem dan contact met ons op en lees onze blog over de 5 weetjes voor het huren van een puincontainer. Benieuwd naar de ervaring van andere? U leest het hier!