Skip to main content

Is uw dakkapel aangetast door slechte weersomstandigheden of door ouderdom? Dan is er een grote kans dat het tijd is om hem te renoveren of te vervangen. Voor welke optie u kiest ligt aan uw eigen wensen en behoeften. We hebben de twee opties in dit blog tegenover elkaar gezet. Benieuwd naar de voor- en nadelen van renoveren en vervangen? Lees dan verder.

De voor- en nadelen van een dakkapel vervangen

Of u ervoor kiest om een dakkapel te vervangen of te renoveren is een keuze om goed over na te denken. Het is belangrijk om een aantal factoren mee te nemen in uw overweging; kan de dakkapel kwalitatief gezien nog een tijdje mee, is het hout gaan rotten, wilt u enkel een andere uitstraling of de dakkapel opknappen? Als u er na het uitvoeren van enkele controles achter bent gekomen dat uw dakkapel wel degelijk toe is aan vervanging kunt u ervoor kiezen om een moderne dakkapel te laten plaatsen. Ook kunt u kiezen voor dubbelglas, ander materiaal, een grotere dakkapel en zonwering. Wat veel mensen tegenhoudt om een dakkapel te vervangen is de prijs. Een compleet nieuwe dakkapel kost meer dan enkel renoveren. Toch is het belangrijk om naar de kwaliteit te kijken; met goed bijgehouden en isoleren bespaart u namelijk een hoop onderhouds- en energiekosten in de toekomst.

Kortom, het vervangen van is goed voor:
• minder onderhouds- en energiekosten
• hogere waarde van uw woning
• modernere uitstraling
• betere kwaliteit

Wist u ook dan het afvoeren van puin het woningtekort kan oplossen? Lees hier waarom!

De voor- en nadelen

Is uw dakkapel wel beschadigd maar is dit op te lossen door middel van een renovatie? Denk dat goed na over uw wensen en behoeften. U kunt de kozijnen bijvoorbeeld vervangen door kunststof of een schilder inhuren om de uitstraling aan te passen. Ook beschadigingen zoals krassen en deuken kunnen in de meeste gevallen gemaakt worden. Hoewel het renoveren is vaak een goedkopere oplossing dan het vervangen maar het is tevens wel erg belangrijk om na te gaan of een renovatie op de lange termijn effectief is.

Renoveren of vervangen begint bij een afvalcontainer huren

Of u nu de dakkapel gaat vervangen of renoveren, er zal ongetwijfeld afval bij de klus vrijkomen. Wilt u dit afval zo snel mogelijk afvoeren maar weet u niet hoe? Dan is de afvalcontainer dè oplossing voor uw afvalprobleem. Wij bieden afvalcontainers in verschillende soorten en maten aan, aan zowel particulieren als bedrijven en aannemers. Voor iedere regio in Nederland kunnen wij u helpen bij het huren van een afvalcontainer.

Wilt u meer informatie over waarom puin afvoeren het woningtekort kan oplossen. Lees dan deze blog!