Skip to main content

De milieustraat bij het grofvuil Purmerend is de ideale plek voor het afvoeren van uw afval. Toch is het er vaak druk en kost het veel tijd en moeite om uw afval daarheen te brengen. Een alternatief voor de milieustraat is dan ook het huren van een container, maar hoe werkt dat precies? In dit artikel bespreken we zowel de opties van de milieustraat als het huren van een afvalcontainer bij Afvalcontainers Noord Holland.

Het afvoeren van afval bij het grofvuil Purmerend

Bij het grofvuil Purmerend heeft u twee opties voor het afvoeren van uw afval: (1) afval wegbrengen naar de milieustraat of (2) afval op laten halen door de ophaalservice van het grofvuil Purmerend. Dit laatste geldt echter voor een beperkt aantal afvalstromen en zo moet u bielzen, bouw- en sloopafval, sanitair en glas bijvoorbeeld alsnog zelf naar de milieustraat brengen. Check daarom van tevoren goed alle informatie over het afvoeren van specifieke afvalstromen bij het grofvuil Purmerend.

Voor het wegbrengen van afval bij de milieustraat is het aan te raden om van te voren na te gaan of het druk is. Wanneer de rijen lang zijn kan het u namelijk veel kostbare tijd kosten, die u ook in uw verbouwing of klus had kunnen steken. Ook is het belangrijk om de openingstijden van het grofvuil Purmerend na te gaan omdat de milieustraat slechts een deel van de dag geopend is. Eenmaal aangekomen bij de milieustraat zal u ter plekke uw afval gescheiden inleveren. Let op: voor het grofvuil Purmerend heeft u uw afvalpas nodig om afval af te voeren bij de milieustraat.

Het afvoeren van afval met een container

Wanneer u de milieustraat van het grofvuil Purmerend liever vermijdt, gaat u voor het huren van een container. Een afvalcontainer huren is namelijk veilig, snel én gemakkelijk gezien uw al uw afval af kunt voeren vanaf uw eigen voordeur. Onze containers zijn namelijk te plaatsen op een datum en locatie naar keuze en op deze manier haalt u het grofvuil Purmerend als het ware naar huis. De huurperiode is hierbij naar eigen invulling: wij hanteren een standaard huurperiode van 4 weken maar deze periode is eenvoudig te verlengen of in te korten. Wanneer u klaar bent met de container, maakt u namelijk een afspraak via onze website voor het ophalen van de container. Wij zullen de container vervolgens binnen drie werkdagen na de doorgegeven ophaaldatum afvoeren.

De grootste verschillen tussen een container en het grofvuil Purmerend

Voor zowel de milieustraat van het grofvuil Purmerend als het huren van een container geldt dat afval gescheiden wordt ingezameld. Op deze manier kunnen wij het afval namelijk een tweede leven geven en dragen wij bij aan een circulaire economie. Bij zowel het grofvuil Purmerend als Afvalcontainers Noord Holland weet u dan ook dat uw afval op de beste plek terecht komt. De verschillen tussen het grofvuil Purmerend en het huren van een container hebben wij onderstaand voor u op een rij gezet.

– Openingstijden: Bij de milieustraat is het belangrijk om goed te letten op de openingstijden. Het grofvuil Purmerend is op werkdagen slechts een dagdeel geopend en is op zondag volledig gesloten. Voor onze afvalcontainers geldt dat wanneer de container er eenmaal staat, u te allen tijden uw afval kwijt kunt in de container.

– Uw input: Bij het huren van een container is er weinig input vanuit u benodigd. Doordat wij de container voor u plaatsen en afvoeren, hoeft u zelf de deur niet uit voor het afvoeren van afval. Wanneer u kiest voor de milieustraat, accepteert u dat u zelf tijd en moeite in het afvoeren van afval zal moeten steken door de ritten naar de milieustraat zelf en het wachten in de wachtrijen van de milieustraat.

– Vervoer: Bij de ritten naar de milieustraat verbruikt u brandstof en versnelt u de afschrijving van uw vervoersmiddel. Het afvoeren van afval brengt namelijk een groot risico met zich mee op schade aan uw vervoersmiddel. Daarbij stoot u veel CO2 uit met de ritten naar de milieustraat en het wachten in de rijen bij de milieustraat van het grofvuil Purmerend. Bij Afvalcontainers Noord-Holland plannen wij de meeste efficiënte routes in het ophalen van afval waarmee we onze CO2-uitstoot prioriteit maken!

Gaat u liever niet naar het grofvuil Purmerend?

Bekijk dan snel alle containers in onze webshop en kies de container die past bij uw verbouwing of klus! Heeft u vragen over het huren van een container? Neem dan contact met ons op!