Skip to main content

Wanneer u te maken heeft met een verbouwing in uw huis, sloopwerk van muren of een complete renovatie van uw tuin, komen er snel verschillende containers bij kijken. Vraagt u zich af welke container u nodig heeft voor uw renovatie? Kijk dan naar al onze containers op onze website. Daarnaast rest nog de vraag: Hoe lang mag een container voor de deur staan? Op deze vraag en op andere vragen gaan wij dieper in met deze blog.

Hoe lang mag een container blijven staan?

Hoe lang een container ergens mag blijven staan, is afhankelijk van een aantal factoren. Een van deze factoren is de locatie van de container. Wanneer u deze container huurt bij een verhuurder, wordt hier een termijn voor afgesproken. Deze afspraken zijn verschillend per partij en kunnen variëren van vier weken tot drie maanden. Natuurlijk is het mogelijk dat hierin wordt afgeweken aan de hand van persoonlijk gemaakte afspraken. Bent u benieuwd naar de afspraken die gelden bij Afvalcontainers Noord-Holland? Neem dan hier contact met ons op.

Hoe lang mag een container staan op mijn inrit?

Zoals we hierboven al benoemd hebben, is de locatie waar een container wordt geplaatst ook belangrijk voor het tijdvak dat deze ergens mag staan. U kunt een afspraak hebben met de verhurende partij dat deze een half jaar op een bepaalde locatie mag staan, maar dan moet dit wel wettelijk ook toegestaan zijn. Gelukkig is dit niet het geval wanneer u een container plaatst op eigen terrein. In tegenstelling tot een container plaatsen op een openbare weg, is voor uw eigen inrit géén vergunning nodig en geldt er dan ook geen tijdsbestek voor hoelang de container hier mag blijven staan. Hierdoor geldt enkel de afgesproken termijn met de partij waarvan u huurt. Let er wel op dat de meeste partijen een extra tarief per dag rekenen wanneer over dit termijn heengegaan wordt door de verhuurder. Wilt meer informatie over het huren van een puincontainer? Dan hebben wij hier 5 weetjes op een rijt gezet voor u!

Hoe lang mag ik een container plaatsen op de openbare weg?

Niet iedereen heeft de ruimte om een container te plaatsen op een eigen inrit. Dit kan zijn door de woning, plaats of tal van andere uiteenlopende redenen. Wanneer u kiest voor het plaatsen van een container op de openbare weg, is het mogelijk dat u hier een vergunning voor moet aanvragen. Wanneer u er voor kiest om een container op de stoep voor uw huis te plaatsen, geldt dit officieel als een openbare weg. Dan is er een kans, wat verschilt per gemeente, dat u een vergunning moet aanvragen. Een vergunning aanvragen werkt als volgt:

U neemt contact op met de gemeente waarin u de container wilt laten plaatsen. Doorgaans maken gemeentes gebruik van een online omgeving waarin dit kan, maar u kan ook fysiek langsgaan als u dit fijner vindt om informatie op te doen. Vervolgens wordt deze aanvraag in behandeling genomen, waarna er een beslissing wordt gemaakt of uw vergunning wordt uitgegeven. Het kan gebeuren dat dit langer duurt dan wat er aangegeven wordt op de kanalen van uw gemeente, zorg er dus voor dat u tijdig met dit traject begint. Wanneer er toch een container wordt geplaatst wanneer u uw vergunning nog niet verkregen heeft, is de mogelijkheid aanwezig dat u een flinke boete moet betalen. Ook is het mogelijk dat uw gemeente een extra goedkeuring vereist in verband met het omleiden van verkeer. Kijk dan ook goed na of dit van toepassing is in uw gemeente. Deze goedkeuring kost, net zoals de vergunning, kostbare tijd. Uw bouwproces goed plannen is dus van belang als u wilt dat alles vloeiend verloopt.

Zoals we eerder al benoemde, is het ook goed mogelijk dat u helemaal geen vergunning nodig heeft voor uw container. Wij adviseren u bij uw lokale gemeente navraag te doen wat de specifieke regels zijn die zij hanteren. Woont u bijvoorbeeld in gemeente Amsterdam? Dan kunt u hier kijken wat de specifieke regels zijn in deze gemeente.

Wilt u weten waarom een bouwafval container huren niet goedkoper kan dan bij ons? Lees dan onze blog over: redenen waarom een afvalcontainer huren niet goedkoper kan.