Skip to main content

De meest snelle, veilige en gemakkelijke manier om puinafval af te voeren? Een puinbak bestellen natuurlijk! Maar waar doet u dat? En hoe doet u dat? En wat kost dat? Op de eerste vraag hebben we een hapklaar antwoord: bij Afvalcontainers Noord Holland natuurlijk! Op de overige twee vragen (én meer) geven we graag wat uitgebreider antwoord zodat u precies weet waar u moet beginnen en wat u moet doen. Meer weten? Lees dan snel verder en kom alles te weten over een puinbak bestellen!

Een puinbak, grofvuil container of bouwafval container?

Hoewel het redelijk voor de hand liggend lijkt, is de puincontainer niet altijd de meest ideale keuze bij een puinbak bestellen. Indien u namelijk (onverwachts) te maken denkt te krijgen met een andere afvalstroom dan puinafval of wanneer u dit zelfs al zeker weet, kunnen andere containers een praktischer alternatief bieden. Zo zijn de bouwcontainer en grofvuilcontainer ook geschikt voor puinafval, en daarnaast nog voor vele andere afvalstromen. Heeft u dus ook te maken met hout, kunststof of oud meubilair? Kies dan voor een van deze containers! Lees hier waarom je zou kiezen voor het huren van een kluscontainer bij Afvalcontainers Noord-Holland.  Hoewel deze prijziger zijn dan de puincontainer, is het alsnog goedkoper dan het huren van twee containers voor twee verschillende afvalstromen! De logica achter dit prijsverschil is dat wij het afval uit de bouw- of grofvuil container bij aankomst nog moeten scheiden wanneer u kiest voor een puinbak bestellen. Dit vereist extra handelingen die wij doorberekenen in onze tarieven.

Wat zijn de kosten voor een puinbak bestellen?

Onze tarieven voor een puinbak bestellen zijn opgebouwd uit meerdere kostensoorten, namelijk: de kosten voor…

– het plaatsen van de container
– het afvoeren van de container
– het verwerken van uw afval
– milieutoeslagen
– vier weken containerhuur

Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent en hoeft u niet voor verrassingen te komen staan. De prijzen zelf zijn afhankelijk van de containersoort (de afvalstroom) en het containerformaat. De huurperiode van vier weken is te verlengen tegen een huurtarief van €2,- (exclusief BTW) per dag bij een puinbak bestellen.

Hoe werkt een puinbak bestellen?

Het bestellen van een puinbak doet u snel en veilig via onze webshop. Hier kiest u de container die past bij uw situatie en deze rekent u vervolgens af via een betaling via iDEAL. Binnen de bestelling geeft u aan ons door waar we de container moeten plaatsen en wanneer u graag heeft dat we dit done. Op de afgesproken datum zullen wij uw container dan ook leveren, waarna u direct kunt starten met het afvoeren van uw afval. Eenmaal klaar met de container, maakt u een ophaalafspraak via onze website en zo komen wij uw container zo snel mogelijk weer ophalen. Geen afspraak? Dan komen wij de container niet ophalen en zo heeft u zelf de huurperiode volledig in de hand.

Meteen een puinbak bestellen?

Ga dan direct naar onze webshop en kies voor de puincontainer, grofvuil container of bouwcontainer die past bij uw klus. Advies nodig bij het kiezen van een container? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag! Woont u in Purmerend en wilt u uw grofvuil kwijt? Lees dan deze blog voor het beste advies.