Skip to main content

Een puincontainer huren is geen dagelijkse activiteit en dat is natuurlijk logisch. Je zult je er dan ook alleen maar in verdiepen wanneer je er daadwerkelijk eentje nodig hebt. Toch zijn er heel wat praktische en leuke feitjes over een puincontainer huren.

1: Een puincontainer huren is beter voor het milieu

Door een puincontainer huren, weet je dat je afval op de meest efficiënte manier op de juiste plek terecht komt. Om te beginnen wordt afval met het huren van een container allereerst op een juiste manier gescheiden omdat er voor ieder type afval een specifieke container bestaat; zo ook de puincontainer. Wanneer je de richtlijnen aan afvalsoorten voor het gekozen type container niet aanhoudt, zul je te maken krijgen met een naheffing. Hierdoor komt het zelden voor dat men niet let op de afvalscheiding. Afvalscheiding is vervolgens goed voor het milieu omdat materialen op deze manier hergebruikt kunnen worden en er dus minder nieuwe (uitputtende) materialen benodigd zijn.
Daarbij zul je met een puincontainer huren aan een lagere CO2-uitstoot bijdragen doordat je zelf niet meer naar de milieustraat hoeft. Deze vele ritjes naar de milieustraat worden vervangen door de meest efficiënte ophaalroute van de afvalverwerker waardoor het afvoeren van jouw puinafval per saldo minder CO2 uit zal stoten dan wanneer jij dit zelf zou afvoeren.

2: Met een puincontainer huren draag je bij aan een circulaire economie

Een circulaire economie richt zich op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen. In een perfecte circulaire economie bestaat er dan ook geen afval en worden alle grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Om deze reden draag je met een puincontainer huren dan ook bij aan het vormen van een circulaire economie omdat je er, zoals bij het eerste weetje genoemd, met een puincontainer huren voor zorgt dat het afval op de juiste plek terecht: bij de afvalverwerker. Hier kan afval optimaal gerecycled worden door het afval dusdanig te verwerken dat het omgevormd kan worden naar nieuwe materialen en grondstoffen en dit is dan ook meteen de bijdrage aan de ontwikkeling richting een circulaire economie.

3: Puinafval mag vaak ook in een bouwafval container en grofvuil container

Heb je naast puinafval, ook nog andere soorten afval? Check dan snel of het voor jou dan niet beter is om een andere container te huren in plaats van een puincontainer huren. Een bouwafval container en grofvuil container zijn namelijk vaak ook geschikt voor jouw puin. Het verschil is alleen dat je in deze containers naast puin, ook nog andere soorten afval kwijt kunt.
De grofvuil container is namelijk ook geschikt voor (tuin)meubels, raambekleding, sanitair, fietsen, tegels, alle tegels, hout, metalen, kunststof, sloophout. Ook kun je tegen een toeslag zowel matrassen als koelkasten in deze container kwijt.
De bouwafval container is naast puin ook geschikt voor glas, grofvuil, vloerbedekking, papier en karton, gips, gibo, plastic en kunststof en hout. Ook hier kun je tegen een toeslag zowel matrassen als koelkasten in deze container kwijt.

4: Een puincontainer huren is vaak goedkoper dan de ritjes naar de milieustraat

Zoals al eerder genoemd, kan een puincontainer huren jou veel ritjes naar de milieustraat besparen. Dit scheelt ontzettend in jouw benzineverbruik, de afschrijving van jouw vervoersmiddel door intensief gebruik en/of beschadigingen en (eventuele kosten) voor het huren van een busje. Ook zul je meer tijd overhouden bij je klus of verbouwing doordat je zelf niet heen en weer hoeft te rijden. Hierdoor hoef je geen extra dagen vrij te nemen en houd je meer tijd over voor andere zaken dan dat je zou doen zonder een puincontainer huren.

5: De puincontainer is alleen geschikt voor schone steenachtige resten

Puin zijn brokstukken van de sloop van metselwerk en betonconstructies. Hierdoor kun je al het afval dat bestaat uit stenen, bakstenen, metselpuin, grindtegels en dakpannen kwijt in de puincontainer. Het is hierbij belangrijk dat dit puinafval schoon is en dat betekent dat de steenachtige resten niet vermengd zijn met andere soorten afval en/of dat het puinafval niet vervuild is door bijvoorbeeld olie, teer, grond of asbest. Wanneer dit wel het geval is spreken we van vervuild puinafval.

Puincontainer huren?

Wil je graag een puincontainer huren? Bestel dan snel jouw puincontainer via slechts enkele klikken in onze webshop! Wil je een andere container dan een puincontainer huren? Bekijk dan snel alle containers in het assortiment.

Heb je vragen over een puincontainer huren? Of heb je hulp nodig bij jouw keuze voor de juiste container? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!