afvalcontainers noord holland - bouwafval

4 redenen waarom een bouwafval container huren niet goedkoper kan

De bouw afval container is een populaire afvalcontainer in Nederland. Deze wordt niet alleen verhuurd aan bedrijven, ook particulieren weten de bouw afval container goed te vinden. Deze specifieke afvalcontainer is ideaal wanneer u van plan bent om te gaan klussen en daarbij veel verschillende afvalstromen in kleinere hoeveelheden vrijkomen. Toch valt het op dat een bouw afval container huren duurder is dan een andere afvalcontainer huren. Waarom een afvalcontainer huren voor uw bouwafval niet goedkoper kan en waarom deze afvalcontainer duurder is dan andere afvalcontainers vertellen wij u hier.

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen in de prijsbepaling van de bouwafval container. De belangrijkste factoren zijn;

1. De afvalcontainer vervoeren en ophalen

Zodra u online een bestelling plaatst, zorgt de chauffeur ervoor dat de afvalcontainer geplaatst wordt op de datum, de locatie en het tijdstip dat u heeft gekozen. Aan deze ritjes zitten diesel- en afschrijfkosten verbonden. Het transport maakt ongeveer 23 procent van de prijs van een bouwafval container uit. Deze kostenpost geldt uiteraard ook voor elke andere afvalcontainer.

2. Arbeidskosten

Als afvalbedrijf krijg je, net als veel andere bedrijven, te maken met verschillende arbeidsgerichte kosten. Lonen, logistiek, marketing, onderhoud van machines en voertuigen. Deze kosten worden doorberekend in de huurprijs. Deze kosten kunt u echter in alle prijzen terugvinden. Overigens spelen deze kosten maar een kleine rol (ongeveer 5 procent) in de uiteindelijke prijs van de afvalcontainer.

3. Belastingen

Afvalbedrijven hebben naast de reguliere belastingen (zoals BTW) ook te maken met afvalstoffen belastingen rondom de inzameling, de verwerking en het storen van het afval. Dit voorkomt dat ons recyclebare afval naar het buitenland wordt geëxporteerd waar het vaak op een minder milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. En of het dan ook echt wordt verwerkt is dan nog de vraag. Een groot deel van het afval in het buitenland wordt namelijk nog verbrand. Deze belastingen maken ongeveer 1 tot 2 procent uit van de prijs.

4. Afvalverwerking

De afvalverwerking van bouwafval speelt de grootste rol in de prijs van een bouwafval container huren. De bouw afval container is een van de weinige afvalcontainers waarin u verschillende afvalstromen kwijt kunt. Afval kan alleen goed verwerkt worden als de afvalstromen zuiver (en dus niet gemengd) zijn. Dit betekent dat de sorteerinstallaties de inhoud van de bouwafval containers na ontvangst nog moeten scheiden met behulp van verschillende machines en technieken. Voorbeelden zijn magneten om metaal te scheiden en infrarood om hout te scheiden. Dit kost tijd en geld. Bij andere afvalcontainers met een zuivere afvalstroom (zoals GFT-afval) is het niet nodig om achteraf het afval te sorteren. Na een controle kan de afvalstroom namelijk verwerkt worden tot compost (in het geval van GFT) omdat de afvalstroom zuiver is. De afvalverwerking maakt ongeveer 70 procent van de prijs uit. Door te kiezen voor een afvalcontainer stimuleer je de circulaire economie.

De bouwafval container is vooral bedoeld voor grotere klussen waarbij veel verschillende afvalstromen in kleine hoeveelheden vrijkomen. Het is dan vaak te duur om voor elke afvalstroom een aparte afvalcontainer te huren. Als u ervoor kiest om voor elke afvalstroom een aparte afvalcontainer te huren dan betaalt u dubbele huur- en transportkosten. Dit is natuurlijk zonde. Een van de grootste reden waarom een bouwafval container huren steeds populairder wordt is omdat het goedkoper is dan wanneer u meerdere afvalcontainers huurt.

Online een bouwafval container huren

Kortom, een bouw afval container huren is dus de goedkoopste optie om gemengd afval, dat vrijkomt tijdens verbouwen en slopen, af te voeren. Op onze website kunt u eenvoudig, snel en veilig een bouwafval container huren. Wij verhuren container voor de scherpste prijzen met de beste service.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wilt u meteen een bouw afval container huren? Bekijk dan onze website voor de mogelijkheden.