Skip to main content

Voor het afvoeren van puin zijn verschillende redenen; zo kan gerecycled puin dienen als fundering in de wegenbouw of als ophoogmateriaal, maar wist u dat er ook huizen gebouwd kunnen worden van puin? Met het initiatief van Gerard Steijn, oprichter van De Mobiele Fabriek, kunnen mensen in sloppenwijken en rampgebieden die bijvoorbeeld getroffen zijn door orkanen, binnen één dag een nieuwe woning krijgen die volledig is opgebouwd uit bouwstenen gemaakt van puin. Kies daarom voor puin afvoeren!

Hoe ontstaat een huis uit puin?

Het inzamelen van puin begint bij u. Nadat wij het puin hebben opgehaald wordt het puin vergruisd tot kleine brokken. Deze blokken worden vervolgens vloeibaar gemaakt en in de vorm van q-bricks (lego blokken) gegoten waardoor ze makkelijk opgestapeld kunnen worden zonder dat daar cement bij nodig is. Door het eenvoudige bouwsysteem kan een huis al binnen 24 uur staan waardoor de huizen een ideale oplossing zijn in noodsituaties.

De voordelen van q-bricks uit puin

  • Het project is niet zomaar ontstaan. Er zijn meerdere beweegredenen om huizen uit puin te bouwen.
    Bijdragen aan de lokale economie. Doordat de huizen voornamelijk gebouwd zullen worden door lokale inwoners probeert Gerard Steijn met zijn project werkgelegenheid te bieden waardoor de lokale economie geholpen wordt. Via een visueel e-learning programma wordt uitgelegd hoe de blokken
  • Puin is duurzamer dan nieuwe grondstof
    Door puin te recyclen en te hergebruiken zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig. Daarmee wordt een hoop co2 bespaard en dit is voordelig voor het milieu. Gaat u ook puin afvoeren? Reken er dan maar op dat uw afval weer gebruikt zal worden als secundaire grondstof voor bijvoorbeeld de fundering van wegen en parkeerplaatsen of als ophoogmateriaal
  • De huizen zijn aardbevingsbestendig
    Doordat de huizen op zelf gecreëerde terpen (van puin afval) geplaatst worden vangen de huisjes aardbeving schokken op.

Zelf goedkoop puin afvoeren

Recyclen is de toekomst. Samen werken we naar een circulaire economie waarin afval niet meer bestaat. Bent u enthousiast geworden en wilt u ook meteen puin afvoeren zodat dit verwerkt kan worden tot secundaire grondstof dat zijn uitzet vindt in verschillende sectoren? Bestel dan in onze webshop meteen een puincontainer die bij uw klus past! Zo hoef je zelf niet meer het grofvuil in Purmerend weg te brengen.

Hoe werkt een container huren?

Om een container te bestellen kiest u eerst in onze webshop welke container u wilt huren. Gaat u puin afvoeren? Kies dan voor de puin container. Vervolgens kiest u de inhoudsmaat gebaseerd op de hoeveelheid afval die u wilt afvoeren en tot slot bepaald u op welke datum en locatie de container geleverd moet worden. Reken de container af door gebruik te maken van een online iDEAL betaling en laat het transport en de afvalverwerking door ons verzorgen.